1403/02/01
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

  1403/02/01
0
0

حسادت چیست؟ انواع حسادت از دیدگاه روانشناسی

2597 بازدید
حسادت چیست؟ انواع حسادت از دیدگاه روانشناسی

تعریف حسادت چیست؟

حسادت را به طور کلی می توان احساسی تعریف کرد که در آن فرد از شکست های دیگران خوشحال می شود. یعنی فرد ترجیح می دهد تا دیگران شکست بخورند. این احساس معمولا نسبت به افرادی که به موفقیتی دست یافته اند و نزدیک ما هستند به وجود می آید. ما در این مقاله سعی خواهیم کرد تا علاوه بر شناخت حسادت راه حل هایی برای از بین بردن و تصحیح آن ارائه کنیم. پس با ما دز همراه باشید.

حس حسادت از دیدگاه روانشناسی چگونه حسی است؟

حسادت با احساسات دیگر انسان مثل ترس یا ناراحتی متفاوت است و غریزی نیست. یعنی انسان در طول زندگی با توجه به شرایط و اتفاقاتی که در طول زندگی خود با آن مواجه شده است به آن گرفتار می شود. پس می توان گفت که حس حسادت بیولوژیکی نیست و به همین علت قابل درمان است. بگذارید با مثالی توضیح دهیم:

حتما در اطراف ما فرد خردسالی وجود داشته است. این کودک در مرکز توجهات بوده اما وقتی نوزادی جدید به دنیا می آید توجهات از کودک گرفته شده و نوزاد مرکز این توجهات قرار می گیرد. همین را می توان یکی از هزاران دلیل حسادت دانست.

حس حسادت به چه دلیلی در ما به وجود می آید؟

دلایل متفاوتی می تواند سبب به وجود آمدن حس حسادت شود اما مهم ترین آن ها عدم اعتماد به نفس است. یعنی هر چقدر ما اعتماد به نفس کم تری داشته باشیم بیشتر به حسادت دچار می شویم. افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند با هر به خطر افتادن موقعیتی جایگاه خود را متزلزل می بینند و به فرد یا افرادی که باعث این اتفاق بوده اند حسادت می کنند. این حس می تواند گاهی شدید تر و خطرناک تر باشد.

برای اینکه حس حسادت خود را سرکوب کنیم چه باید کرد؟

همان طور که گفتیم حسادت به علت عدم اعتماد به نفس به وجود می آید. پس یکی از راه هایی که باعث می شود این احساس از بین برود این است که ما تلاش کنیم تا بهتر شویم. این تلاش برای بهتر شدن هم به ما هدفی برای رسیدن می دهد و هم باعث می شود رشد کنیم. با همین رشد کردن ها و هدف داشتن ها می توان به اعتماد به نفس کافی دست یافت.

آیا ما همواره به افراد موفق و بالا تر از خودمان حسادت می کنیم؟

به طور کلی می توان گفت که در اکثر مواقع ما به فردی که در سطحی بالاتر از ما قرار دارد حسادت می کنیم اما گاهی هم ما به فردی حسادت می کنیم که در سطحی پایین تر از ما قرار دارد. یکی از دلایل این اتفاق می تواند توجه لحظه ای باشد. برای مثال فکر کنید دانش آموزی هستید که مطالب یک درس را به طور کامل و عالی یاد گرفته اید. وقتی توقع دارید معلم از شما بپرسد این اتفاق نمی افتد. معلم از فرد دیگری می پرسد و آن دانش آموز جواب ناقصی می دهد اما معلم از او بسیار تعریف می کند. شما قطعا بهتر از او درس و مطالب را بلدید اما چون آن دانش آموز در معرض توجه لحظه ای قرار گرفته به او حسادت می کنید.

حسادت به چه دلایلی به وجود می آید؟

باید گفت که دلایل ایجاد حسادت بسیار است اما یکی از آن دلایل این است که فرد حسود هیچ اقدامی برای رشد و بهتر شدن نمی کند و مدام منتظر بهترین هاست. یعنی انتظار نا به جایی دارد. همین انتظار نا به جا داشتن در کنار رشد نکردن باعث می شود تا حس حسادت در ما به وجود بیاید. فرد حسود همواره استرس دارد و نمی تواند به کار خودش مشغول شود. باید گفت که حسادت می تواند به راحتی زندگی ما را مختل کند.

فرد حسود آنقدر محو زندگی دیگران شده که زندگی خودش به حاشیه رفته است. یعنی آنقدری که به زندگی دیگران توجه دارد به زندگی خودش ندارد. این عدم توجه به زندگی خودش باعث ضعیف تر شد و به کمال نرسیدن می شود و می تواند پیامد های بسیار بدتری نیز داشته باشد.

انواع حسادت | آیا حسادت همواره بد است؟

مثل تمام حس های دیگر حسادت نیز می تواند هم بد باشد هم خوب. اگر حسادت باعث شود شما از هدف خودتان دور شوید بد است. اما اگر باعث شود شما درگیر یک رقابت برای بهتر شدن شوید، نه تنها مفید است بلکه باعاث رشد شما نیز خواهد شد. ما نباید حسادت را به عنوان یک حس اشتباه ببینیم. حتی می توانیم به آن با این دید نگاه کنیم که یک اخطار برای رشد کافی نداشتن ماست. باید بدانیم که ما می توانیم حتی فردی را که به او حسادت می کنیم الگوی خود قرار دهیم. چون او به درجه ای رسیده که ما می خواستیم. با همین طرز فکر می توانیم از او راه کارهایی بگیریم و رشد کنیم.

در انتها باید بدانید رقابت و حسادت دو موضوع کاملا متفاوت هستند. آدم با رقیب داشتن پیشرفت می کند اما حسادت چیزی جز جلو گیری از رشد برای ما به ارمغان ندارد.

نتیجه گیری راهشناس در مورد تعریف روانشناسی و انواع حسادت

حسادت به معنی قبول عدم توانایی خود است،یعنی کسی را در جایگاهی میبنیم که دوست داشتیم جای او باشیم، اما به جای تلاش بیشتر و رسیدن ب جایگاه بهتر دوست داریم او جایگاه خود از دست دهد که فایده ای برای ما ندارد، همیشه باید با پذیرش نقاط ضعف خود و سعی در تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت خود داشته باشیم تا به اهداف و جایگاه مورد نظر خود برسیم.

منتظر دیدگاه های زیبای شما در بخش نظرات هستیم.

از اینکه با ما همراه بودید سپاس گزاریم.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://rahshenas.com/?p=2340
اشتراک گذاری:
راهشناس
مطالب بیشتر

باکس دانلود

گزارش خرابی لینک ها
راهنما

از باکس بالا میتوانید ویدیو را دانلود کنید.

نظرات

1 نظر در مورد حسادت چیست؟ انواع حسادت از دیدگاه روانشناسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *